Despre noi

Am crezut încă de la început în menirea dreptății și a felului în care adevărul poate să depășească orice dubiu.

Cariera a fost încununarea unei dorințe așezată încă din copilărie printre virtuțile pe care le-am urmat. Nu a fost ușor. Și acum pot spune că această profesie este una care te solicită să perseverezi, să înveți, să te sacrifici cu fiecare dosar pe care îl ai în brațe. Orice reușită îți impune noi provocări pentru că ai dovada clară că se poate. Îmi place când cei care apelează la serviciile mele văd în mine un partener într-o luptă continuă în căutarea adevărului și a legii. Peste ani, mi-ar plăcea să pot spune că am schimbat în bine destine sau că am reparat onoarea clienților care au crezut în mine.

Licențiată în științe juridice în cadrul Facultății de Drept – Universitatea din București, după absolvirea cursurilor Facultății de Drept din cadrul Universității Spiru Haret, am devenit avocatul titular al cabinetului și avocat membru în Baroul Argeș din 2006. După o colaborare de doi ani cu societatea profesională SCA Nicolescu și Perianu, începând cu anul 2009 îmi desfășor activitatea în mod independent.

Așadar, Cristina Marinac – Cabinet de avocat este un proiect personal ce funcționează din anul 2009, fiind constituit în baza Deciziei nr. 90 din data de 15.07.2009 emisă de Baroul Argeș.

Implicarea personală și directă în relația cu partenerii a făcut ca activitatea prestată să fie încununată de succes indiferent de materia în care aceasta s-a realizat.
Principalele proiecte derulate în ultimii ani au fost cele referitoare la recuperarea fondurilor europene de către fermierii mari pentru campaniile anuale de sprijin financiar acordat acestora de către instituțiile de stat.

Nimic nu s-ar fi putut realiza fără o pregătire continuă în profesie, pregătire ce a devenit o necesitate în condițiile modificărilor legislative frecvente. Astfel că, începând cu anul 2008, după absolvirea cursurilor de master din cadrul Facultății de Drept a Universității București la specialitatea ”Carieră judiciară”, am urmat numeroase cursuri de pregătire profesională pe domenii de interes juridic major.

Cristina MARINAC - Avocat

Magda DUNĂ - Jurist

Este licențiată a Universității București, din anul 2000.

 

În calitate de jurist, de-a lungul timpului Magdalena Dună a colaborat cu o serie de societăți comerciale, ocupându-se de gestionarea și rezolvarea diverselor probleme ivite pe specificul de activitate al acestora.

 

Mare parte din activitate a constat și în asistarea și reprezentarea cetățenilor străini în dobândirea documentelor legale de ședere pe teritoriul României, dar și a dobândirii calității de asociați în cadrul societăților comerciale.

 

Nu în ultimul rând, Magda și-a completat studiile profesionale prin absolvirea unor cursuri de specialitate în domeniul problemelor de mediu. Cum în ultima vreme a devenit o necesitate ținerea sub control și rezolvarea problemelor de mediu care ne afectează în mod direct, Magda a ales să aibă un rol activ și să ofere consultanță specializată societăților cu impact asupra mediului.

 

De părere că munca în echipă este întotdeauna eficientă pe măsură ce ideile și soluțiile se împletesc, experiența profesională a unui jurist cu o vechime în domeniu de 20 de ani vine să ofere oricărui client soluții complete în demersurile sale.

Dan PAVEL - Specialist în Branding

Cu o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu extrem de sensibil, colaboratorul nostru are un portofoliu impresionant de realizări. Autor a peste 100 de brand-uri înregistrate la OSIM și creator a peste 2000 de mărci, Dan este un antreprenor de succes care și-a câștigat o binemeritată reputație.

Practica realizării unui brand începe de la un brief în urma căruia trebuie realizată o documentare serioasă în ceea ce privește denumirea și conceptul grafic. Rezultatele trebuie supuse unei verificări la OSIM, structurată pe baza Clasificării de la Nisa care trebuie să acopere rezonabil riscurile de asociere cu alte mărci. Este o practică standard care asigură o mai mare rată de succes și fără de care nu se poate realiza un concept cu șanse mari de înregistrare. Niciun investitor serios nu trebuie să evite consultarea unui specialist în domeniu, atunci când decide să porneasca o afacere în spatele unei mărci care să o consacre. Proprietatea intelectuală are un statut special și este reglementată de legea nr. 8/1996 în care sunt precizate foarte clar riscurile de ordin penal la care se supun atât aceia care fură sau se inspiră din creațiile altora, cât și cei care își permit să înregistreze la OSIM sau OHIM elemente protejate aflate în proprietatea altor entități. Cabinetul nostru de avocatură recomandă acest specialist cu notorietate, care poate, împreună cu noi, să ofere cele mai solide garanții legate de șansele de protecție, rezolvarea opozițiilor și reprezentarea cu succes în instanță, în situațiile extreme. Pentru cei care își pun bazele unei afaceri, trebuie reținut că denumirea unei companii nu are nicio legătură cu domeniul de internet sau marca protejată în OSIM. Ideal ar fi ca această triadă să aibă elemente comune, însă asta nu presupune neapărat că se și poate realiza efectiv. Nu de puține ori se întâmplă ca în absența unei mărci protejate la OSIM, concurența să observe pe piață noul actor și să-l tolereze o perioadă de timp, urmând să-i facă o notificare prin care îl somează să-și retragă de pe piață marca neînregistrată sau să plătească despăgubiri enorme. Au fost situații în care actorul aflat în culpă să fie pus în situația să devină acționar minoritar în propria companie. Din cauza numărului imens de protecții la OSIM, putem spune că aproape toate cuvintele din DEX au devenit neeligibile pentru înregistrare, ceea ce a determinat o mai mare lejeritate din partea lor în a constitui depozitele de marcă. Asta nu garantează însa obținerea unui Certificat de Marcă, atât timp cât responsabilitatea urmăririi apariției unei mărci similare care poate crea confuzie sau mimetism cade în grija cabinetelor sau societăților de avocați. Tot ei trebuie să comunice pe bază de contract de consultanță, apariția unei vulnerabilități pe zona proprietății intelectuale. De remarcat faptul că în urma unei opoziții nerezolvate în termenul stabilit, OSIM nu returnează sumele alocate procesului de înregistrare. Recomandarea noastră este să cereți părerea acestui expert, înainte de a demara acest proces de protecție. Detalii pe www.brandart.ro